Frågor & Svar

Vilka är Stureguld?

Bolaget är inriktat mot ädelmetallköp och bedriver idag sin verksamhet i Sverige. Erfarna medarbetare analyserar metallerna för att rätt belopp skall kunnas betalas ut. Analys och utbetalning sker inom 24 timmar från att försändelserna kommit till våra lokaler.


Är det säkert att sälja guld till Stureguld?

Alla försändelser är försäkrade upp till 75,000 SEK. Vid inlämnandet av din försändelse till valfritt postkontor erhålls ett kvitto samt ett referensnummer vilket gör det möjligt för er att följa försändelsen på postens hemsida. Från det att vi mottagit er försändelse har vi genomfört en analys och utbetalning inom 24 timmar. I det fall metallen ni skickat till oss skulle avvika från det ni skrivit på insändarkvittot kontaktar vi er så snart som möjligt.


Varför skall jag sälja guldet till Stureguld?

För att få bra ersättning för ädelmetallerna skall ni sälja metallerna till Stureguld. Utan mellanhänder, dyra lokaler kan vi erbjuda väldigt bra ersättning för era ädelmetaller.


Hur mycket guld kan jag skicka i ett värdekuvert?

För att försäkringen skall vara giltig får värdet på ädelmetallerna ej överstiga 75,000 SEK per försändelse. Vi råder er därför att använda vår ”guldkalkyklator” på framsidan för att uppskatta ert totala värde av ädelmetallerna. I det fall de överstiger 75,000 SEK råder vi att skicka in metallerna som två olika försändelser.


Vad kostar det att beställa ett värdekuvert från Stureguld?

Vi sänder ut värdekuvert utan kostnad. Du beställer ett värdekuvert enklast genom att fylla i dina uppgifter på vår hemsida Stureguld.se eller genom att skicka ett sms enligt instruktioner på i headern, alltså högst upp på sidan.


Hur snabbt får jag ett värdekuvert efter beställning?

Värdekuvert skickas inom 24 timmar från det att din beställning inkommit till vårt kundsystem. Normalt betyder det att kuvertet kommer till beställaren dagen efter beställningen är genomförd.


Betalar Stureguld för ädelstenar?

Vi kan köpa in diamanter ifall vi ser att de har något värde, andra stenar kasseras.


Vad säger lagen om handeln med begagnade produkter?

När vi köper ädelmetallerna från er anmäler vi försändelsen till Polismyndigheten. Detta för att polisen skall kunna jämföra varorna med anmälda stölder. Vidare måste vi lagerhålla produkterna 30 dager innan det smält och säljs till tredje part.


Sturegulds öppettider?

Butiken är öppen mellan 09:30 till 18:00 vardagar, men som kund kan du alltid kontakta oss över telefon och epost.